Na vyznam-slova.com jste schopni vyhledávat ve více slovnících najednou. Tisíce významů v našem vyhledávači bylo přidáno lidmi jako jste vy. Všechna slova a významy jsou vítány. Tyto mohou být významy jmen, obtížná slova, hovorová řeč, cizí jazyk nebo dokonce slova vámi samotnými vymyšlená. Udělejte nám a návštěvníkům radost a přidejte slovo! . Přidat význam.

Nejnovější významy
1 Thumbs up   1 Thumbs down

Beton


Definice betonu v platné normě pro jeho výrobu zní: Beton je materiál ze směsi cementu, hrubého a drobného kameniva a vody, s přísadami, příměsemi nebo s vlákny nebo bez nich, který získá své vlastnosti hydratací cementu.
Vladimír Veselý - 17. ledna 2022

1 Thumbs up   3 Thumbs down

Kotlina


Žijí dlouho v cizině a nechápu co se často používá * česká kotlina. * Pocházím z Moravy a ta má pohoří na severu ve Slezsku a na jihu je úrodná nížina, když nepočítám ty dva pálavské kopce. Nejsem Česka, nýbrž od narození Moravačka a že Morava naprosto mizí lidem v Česku mi dost vadí
Jana Zakova - 17. ledna 2022

5 Thumbs up   4 Thumbs down

konina


Osobnost, která je považována za sluhu okolní společnosti.Tito lidé jsou většinou bez větších vazeb na okolní společnost. Pokud někoho nazvete ,,Konino" je tím myšleno ´že se na vás pohlíží jako na ,,neschopného dělat vlastní rozhodnutí, dále například jako velice pochybnou existenci plnící přání ostatních za vidinou možného přínosu pro vaše osobní přežití, ale například i jako koště, které sebou nechává ochotně zametat, kokota, který má psychické problémy způsobené nadměrným užíváním alkoholu či DROG, a také na seržatka Kifa ze seriálu Futurama.
PorT - 17. ledna 2022

4 Thumbs up   3 Thumbs down

Procol Harum


Procol Harum, tato dvě slova nám spolu s dotyčnou muzikou zněla tajemně, skoro mysteriózně, přemýšleli jsme o jejich významu v latině či jiných jazycích, a až za čas jsem se dočetl, že původní manažer téhle britské skupiny Guy Stevens si pro nadějnou formaci vlastně vypůjčil jméno od barmské kočky svého přítele s tím, že v každém slově byla pozměněno po jednom písmenu.
anonymní - 27. srpna 2021

3 Thumbs up   2 Thumbs down

Adjustace


Adjustace je také finální úprava výtvarného díla jako je grafika,malba na různých površích materiálu zvolených ke tvorbě. Dále také obrazy, reliéfy, a sochy. Konečná úprava díla je vysoce profesionální proces, jelikož ukazuje úroveň výtvarníka a jeho schopnosti ukončovat svá umělecká díla. Podle adjustace teda ukončení zhotoveného z děl se pozná úroveň autora. autor textu: Luděk Bari.
Luděk Bari - 27. srpna 2021

3 Thumbs up   1 Thumbs down

ateliér


Ateliér užité modlitby - je o tom, jak se modlit v domácím prostředí tak, aby člověk byl spasen. I když se na modlitbu dostává velmi málo času pro povinnosti v rodině s dětmi.
M.Vachová - 27. srpna 2021

14 Thumbs up   4 Thumbs down

úzkoprsý


přídavné jméno označující typ člověka, který nepříjímá žádné jiné názory než své vlastní, za které se až agresivně bije. Přesvědčit ho je prakticky nemožné.
Ell - 27. srpna 2021

5 Thumbs up   1 Thumbs down

otrok


Otrok je Obyčejný člověk nedisponující žádnou mocí, a který je utlačován jiným subjektem, státem a zneužíván a je s ním zacházeno jako s majetkem.
Jiri - 27. srpna 2021

Stránka:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10